Boutique Hotel Shamon - Eeklo

Uniek hotel in Art-Nouveau stijl

Hotel Shamon is een gezellig en stijlvol boetiekhotel. Het beschermd gebouw in art-nouveau stijl, ontworpen door Paul Cauchie, vertoont nog veel authentieke kenmerken uit die tijd zoals oa. de prachtige glas-in-lood ramen en de bijzondere sgrafitti muurschilderingen.

Het hotel beschikt over 10 unieke kamers voorzien van alle moderne comfort, een gezellige ontbijtruimte met zicht op de eeuwenoude bomen in de tuin en een gemoedelijke bar.

Een toeristisch uitje, een businesstrip of een gastronomisch arrangement. Hotel Shamon biedt voor elk wat wils.

Hotel Shamon is gelegen in de hoofdstad van het Meetjesland: Eeklo. Ons hotel is de perfecte uitvalsbasis om de regio met de fiets, te voet, ... te verkennen.

Ook de kunststeden: Gent en Brugge of de kust: Knokke en Nederland (Sluis) zijn op een 20-tal minuutjes rijden gemakkelijk te bezoeken.

Op wandelafstand van het hotel vindt u enkele lekkere restaurantjes terug. Het centrum van Eeklo ligt op 1,5km van het hotel.

Foto's

Een pand met geschiedenis

Het gebouw waarin hotel Shamon zich bevindt heet Villa Dageraad en is sinds 1994 beschermd erfgoed.

Oorspronkelijk werd de villa ontworpen als privéwoning en dit rond 1910. Ongeveer 80 jaar later werd de villa omgebouwd naar hotel Shamon met 10 unieke kamers. De kamernamen kregen allemaal een naam mee van een belangrijk kunstenaar uit de Art-nouveau periode: zoals Paul Cauchie, Gustav Klimt, Henry Vandevelde, … Het verhaal wil dat deze kunstenaars ook effectief iets voor de villa betekend hebben…

Sinds Juli 2017 kwam dit prachtige hotel in onze handen. Wij zijn een jong en dynamisch koppel, en houden ervan jullie met open armen te ontvangen en in de watten te leggen!

Hopelijk tot binnenkort?

Windy en Tomas

Schrijf u in op onze nieuwsbrief