Boutique Hotel Shamon - Eeklo

**Update Coronamaatregelen**

update 07/03/2021: Hotel Shamon mag geopend blijven. Hoewel de overheid beslist heeft dat alle Belgische restaurants en cafés gesloten moeten zijn (tot 01/05/2021), mogen wij als hotel nog steeds voor onze gasten zorgen, dat betekend dat zowel ontbijt alsook avondeten mogelijk is bij ons. Ook wij dienen onze gemeenschappelijke ruimtes (zoals onze bar en ontbijtruimte) gesloten te houden tot 01/05/2021. Wij brengen met veel plezier jullie drankje, hapje of ontbijt naar jullie kamer.
Voor diner hebbben we een beperkte menukaart uitgewerkt en ook Take-Away of zelf iets opwarmen is steeds mogelijk.

Wij nemen steeds alle veiligheidsmaatregelen in acht tegen het verspreiden van Covid-19. We hanteren de hoogste hygiënische normen bij het schoonmaken van de kamers en gemeenschappelijke delen. Een veilig en zorgeloos verblijf is onze grootste bekommernis. Hebt u vragen of wenst u meer info?
Bel +32 9 378 09 50 of mail info@hotelshamon.be ons gerust! 

Uniek hotel in Art-Nouveau stijl

Hotel Shamon is een gezellig en stijlvol boetiekhotel. Het beschermd gebouw in art-nouveau stijl, ontworpen door Paul Cauchie, vertoont nog veel authentieke kenmerken uit die tijd zoals oa. de prachtige glas-in-lood ramen en de bijzondere sgrafitti muurschilderingen.

Het hotel beschikt over 10 unieke kamers voorzien van alle moderne comfort, een gezellige ontbijtruimte met zicht op de eeuwenoude bomen in de tuin en een gemoedelijke bar.

Een toeristisch uitje, een businesstrip of een gastronomisch arrangement. Hotel Shamon biedt voor elk wat wils.

Hotel Shamon is gelegen in de hoofdstad van het Meetjesland: Eeklo. Ons hotel is de perfecte uitvalsbasis om de regio met de fiets, te voet, ... te verkennen.

Ook de kunststeden: Gent en Brugge of de kust: Knokke en Nederland (Sluis) zijn op een 20-tal minuutjes rijden gemakkelijk te bezoeken.

Op wandelafstand van het hotel vindt u enkele lekkere restaurantjes terug. Het centrum van Eeklo ligt op 1,5km van het hotel.

Foto's

Een pand met geschiedenis

Het gebouw waarin hotel Shamon zich bevindt heet Villa Dageraad en is sinds 1994 beschermd erfgoed.

Oorspronkelijk werd de villa ontworpen als privéwoning en dit rond 1910. Ongeveer 80 jaar later werd de villa omgebouwd naar hotel Shamon met 8 unieke kamers. De kamernamen kregen allemaal een naam mee van een belangrijk kunstenaar uit de Art-nouveau periode: zoals Paul Cauchie, Gustav Klimt, Henry Vandevelde, … Het verhaal wil dat deze kunstenaars ook effectief iets voor de villa betekend hebben…

Sinds Juli 2017 kwam dit prachtige hotel in onze handen. Wij zijn een jong en dynamisch koppel, en houden ervan jullie met open armen te ontvangen en in de watten te leggen!

Hopelijk tot binnenkort?

Windy en Tomas

Schrijf u in op onze nieuwsbrief