Duurzaamheid

De afgelopen jaren investeerden we fors in Boutique hotel Shamon. We wilden namelijk het prachtig beschermd erfgoed bewaren voor toekomstige generaties en dat heeft op zich ook al een zekere duurzaamheid. Bij onze renovatiewerken hielden we steeds rekening om het gebouw zo energie en ecologisch mogelijk aan te passen. Dit uiteraard in de mate van het mogelijke binnen de erfgoed context.

Maar het duurzaam ondernemen gaat bij ons verder in de dagdagelijkse uitvoering van ons hotel.
Zo proberen we ook hier onze ecologische voetafdruk te verkleinen en dit op zo veel mogelijk vlakken: lokale samenwerkingen en producten, afval reductie door herbruikbare potjes en waterglazen en composteren door onze kippen, energie reductie door slimme thermostaten en dagelijkse monitoring, …

Over Green-Key

De Green Key is hét internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met de milieuzorg op het bedrijf. Met als doelstelling het behalen van een greenkeycertificaat wil ook Boutique Hotel Shamon actief meewerken aan een betere milieuzorg.
Daarom engageren we ons om meer te doen aan het milieu dan hetgeen de wet en regelgeving van ons verlangt. Hier verder wat toelichting omtrent onze visie, manier van ondernemen en ons milieubeleid.

https://www.green-key.be/

MVO Beleidsverklaring